Hud Hud
Handlekurv

Hud

Hud alt du trenger å vite om huden

Huden er kroppens største organ og på et voksent menneske har huden en overflate på nesten to kvadratmeter og veier cirka fire kilo. Huden består av tre lag, overhuden (epidermis), lærhuden (dermis) og underhuden (subcutis). Huden har mange viktige oppgaver:

Läs mer..

Tørr hud

Tørr hud er en tilstand som karakteriseres av flassende og tørr hud som er stram. Det kan lett dannes små sprekker i det øverste hudlaget i hud som har vært tørr over lengre tid. Dette gjør det lettere for bakterier å trenge gjennom huden. Tørr hud mister også elastisiteten og blir stram. Foruten at det er plagsomt med tørr hud rent estetisk sett, er det også fort gjort at kløe og irritasjon oppstår noe som kan være slitsomt for den som rammes.

Läs mer..

Forebygge tørr hud

Tørr hud kjennetegnes av en rødflammede farge og en hudoverflate som flasser lett, samt at huden føles stram. En tørr hud blir ofte irritert og det er svært vanlig at kløe oppstår. Om man har tørr hud er det lett å få eksem og utslett, derfor er det viktig å pleie huden på best mulig måte.

Läs mer..

Arr og arrdannelse

Arr er noe som kan være svært plagsomt og slitsom for mange og som kan påvirke selvtilliten og selvfølelsen negativt. Noen ganger er det ikke bare selve merket i seg som kan være slitsomt, men også den personlige historien som ligger bak arret. Ved å få hjelp til å redusere arrene sine kan man styrke selvtilliten og selvfølelsen igjen.

Läs mer..

Fjerne akne-arr

I Norge er akne (også kjent som kviser) den vanligste hudsykdommen og mange får skjemmende arr som resultat. Arrene kan være ganske forskjellige, enkelte får svulmende arr og andre får arr som ser ut som stikkhull eller groper i huden. I begynnelsen pleier arrene også å være røde i fargen men med tiden falmer de og får en lysere farge. Av og til oppstår det også pigmentforandringer forbundet med helbredelsesprosessen.

Läs mer..

Fjern rynker

Rynker er et stort problem for mange. Alle vet at rynker er noe som alle mennesker rammes av med alderen, men det er ikke alltid like lett å akseptere at man eldes, i alle fall ikke utseendemessig. Rynkene speiler en persons levemåte, personlighet og livsstil ? noe ikke alle vil vise frem.

Läs mer..

Forebygge pigmentflekker og pigmentforandringer

Det viktigste årsaken til at pigmentflekker oppstår er overeksponering av solens skadelige UV-stråler. En solskadet hud har mistet elastisiteten sin og er på grunn av dette grovere i strukturen. Huden har også i mange tilfeller karakteristiske pigmentflekker. Disse skadene skyldes at solens skadelige stråler har trengt ned i huden og ødelagt kollagenet, noe som fører til dårligere hudkvalitet samt en overproduksjon av melanin (hudens pigment). Det er dette som fører til pigmentforandringer.

Läs mer..

Pigmentflekker og pigmentforandringer

Pigmentflekker eller hyperpigmentering som det også kalles er flekker eller områder på huden som er mørkere i fargen enn omkringliggende hud. De fleste pigmentforandringer i huden er rent kosmetiske, men det finnes også flekker som oppstår på grunn av bakenforliggende sykdom som lupus. Pigmentflekker har alltid med mengden av melanin (hudpigment) å gjøre. Melaninet finnes i de cellulære organellene som kalles melanocytter. Disse cellene er pigmentproduserende og finnes i epidermis (overhuden).

Läs mer..

Rynker

Huden er kroppens største organ og fungerer som en beskyttelse for kroppen vår mot ytre påvirkninger. Når vi mennesker blir eldre utsettes huden kontinuerlig for påkjenninger noe som gjør at linjer, rynker og dype folder dannes på huden.

Läs mer..

Strekkmerker

Strekkmerker, også kalt "striae distensae" eller på engelsk "stretch marks", er hvite eller røde striper som dannes på huden. Strekkmerker oppstår ofte da huden strekkes ut raskere enn den vokser. Huden rekker ikke å tilpasse seg for eksempel volumøkning av underliggende muskulatur, fett eller annet vev. De vanligste stedene strekkmerker oppstår er på hoftene eller lårene.

Läs mer..

Fjern strekkmerkene dine

For mange mennesker kan strekkmerker påvirke selvtilliten på en negativ måte. En strålende vakker hud er noe som de fleste setter pris på. Tidligere har man måttet benytte seg av behandling på hudklinikker for å få hjelp med slike problemer. Men hadde det ikke vært fantastisk å kunne behandle og fjerne strekkmerker selv med et utmerket resultat?

Läs mer..

Forebygge og motvirke rynker

Huden vår fungerer som beskyttelse mot ytre stress og huden er kroppens største organ. Etter hvert som vi eldes og huden utsettes for ytre belastninger, dannes det linjer og rynker i huden som man ikke kan forhindre. Det finnes derimot mye man kan gjøre for å bremse forekomsten av rynker.

Läs mer..

Forebygge cellulitter

I dag finnes det flere preparater man kan bruke for å redusere cellulitter, enkelte bedre enn andre. Det finnes dog ingen metode som garanterer at man ikke får cellulitter. Alle mennesker kan få cellulitter, både slanke som overvektige, gamle som unge. Derimot finnes det mange metoder som kan brukes for å redusere risikoen for at cellulitter oppstår.

Läs mer..

Forebygg akne-arr og røde merker etter kviser

Akne (alternativt kviser) kan se ut på forskjellige måter og den vanligste typen av akne kalles acne vulgaris (vanlig akne).

Läs mer..

Forebygge strekkmerker

I mange tilfeller er forekomsten av strekkmerker genetisk eller hormonelt betinget. Til tross for dette finnes det en del man kan gjøre på egen hånd for å forebygge og forhindre oppkomsten av strekkmerker. Det viktigste man kan gjøre er å sørge for at man bevarer huden frisk, hydrert og elastisk.

Läs mer..

Få en vakker og pen ansiktshud

Å få en vakker hud er ingen uoppnåelig drøm. Ved å pleie huden din på beste mulige måte kan små rynker, irritert og tørr hud, eksem og betent hud bli en saga blott.

Läs mer..

Få bort dina celluliter

For mange er cellulitter noe som har en negativ innvirkning på selvtilliten og selvfølelsen. Om man lider av cellulitter på rumpa og lårene er det lett å unngå å vise seg lettkledt for å ikke vise at man har cellulitter.

Läs mer..

Eksem og stressutslett

Et eksem oppstår når hudens ytre beskyttelse, hudbarrieren, har blitt skadet og en betennelse oppstår. Det er ulike faktorer som påvirker utviklingen av eksem. Både arvelige faktorer, allergier og hvordan vi tar vare på huden påvirker utviklingen. Det finnes mange ulike typer av eksem, men en felles faktor for alle er at overflaten på huden forandres og begynner å klø.

Läs mer..

Cellulitter

Cellulitter, også kalt appelsinhud, er noe som rammer de fleste kvinner uansett kroppsform og kroppstype. Cellulitter er små groper i huden som vanligvis forekommer på rumpa og lårene. Innen legevitenskapen finnes det flere begrep for cellulitter som adiposis edematosa, dermopanniculosis deformans, status protrusus cutis eller gynoid lipodystrofi.

Läs mer..

Strekkmerker på lårene og rumpa

Strekkmerker kalles også for striae eller strechmarks. Strekkmerker på rumpa og lårene er svært vanlige og ofte noe som gutter og jenter rammes av i tenårene.

Läs mer..

Strekkmerker etter graviditet

Strekkmerker er skjemmende linjer i huden som dannes når huden tøyes ut. To andre vanlige navn som er brukt på strekkmerker er det engelske ordet "stretchmarks" eller det latinske ordet "striae distensae". Ved graviditet er det vanlig at man rammes av strekkmerker, spesielt på magen, brystene, rumpen og lårene.

Läs mer..

Bleke og fjerne arr

Arr kan oppstå på flere ulike måter ? etter en ulykke eller en skade, etter en operasjon eller etter akner. Det som er felles for alle disse er at arr ofte kan påvirke selvfølelsen og selvtilliten for mange mennesker.

Läs mer..

Behandling mot eksem og utslett

Eksem oppstår når hudens ytterste lag, overhuden, har blitt skadet og en betennelse oppstår. Symptomer på eksem og utslett er tørr, irritert og rød hud som vanligvis klør. Av og til kan eksemet sprekke opp og utsondre væske eller blod. Eksem kan forekomme overalt på kroppen men de vanligste stedene er hvor huden bretter seg som på albuer, knær og i lysken.

Läs mer..

Behandle og fjerne dine pigmentflekker

Mange mennesker rammes av skjemmende pigmentflekker som viser seg som mørkere flekker eller områder på huden.

Läs mer..